Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

BOMBA! MESTERSÉGES A COVID -19 vírus a híres Nobel díjas tudós szerint

MADRIDI KARANTENUNK 32.NAPJA ÁPRILIS 18

2020. április 20. - zsazsy55
image1.PNG



Bombaként robbant a tudós világban a HIV-et felfedező tudós kijelentése: "Mesterséges a COVID-19 és csak laborban lehetett létrehozni" - ezt mondta a HIV-et felfedező Dr Luc Montagnier.Paran ekként kommentálták a kijelentését:- Ezt eddig is sejtettük, hogy ez valójában biológiai fegyver lehet és valószínűleg nem vírus, hanem egy nanobot ...
Dr Luc Montagnier a "Pourquoi Docteur?" (Miért doktor?) című orvosi portál podcast adásában elmondta, hogy a CoViD-19 vírust laboratóriumban hozták létre.
Ő az a kutató, aki 1983-ban felfedezte a HIV-vírust és 2008-ban orvosi Nobel-díjat kapott.- Kollégámmal, bio-matematikussal, Jean-Claude Perez-zel gondosan elemeztük ennek az RNS-vírusnak a genomját - magyarázza Luc Montagnier.A HIV szekvencia ebbe a genomba történő beillesztéséhez molekuláris eszközökre van szükség és ezt csak laboratóriumban lehet elvégezni - tette hozzá.
- Ami biztos, hogy jelenleg nagyon sokan szeretnének hatalmas pénzeket csinálni abból, hogy létrehoznak egy vakcinát a COVID-19-re. Ha megnézzük, hogy kiknek érdeke ez, érdekes embereket fogunk találni. Egy nagyon rossz pozícióban vagyunk, mert nem csak kínai eredete lehet ennek a vírusnak, de komoly vizsgálatnak kell lennie, mert akár emberi hiba is lehet, hogy ez a vírus kikerült egy szigorúan ellenőrzött laborból- zárta mondandóját a Nobel-díjas víruskutató.
Az USA jelenleg mindenképp azt a narratívát szeretné erőltetni, hogy a COVID-19 kínai eredetű és azt ottani laborban hozták létre. Az Egyesült Államok „teljes körű vizsgálatot” indított a Wuhanban lévő laborral kapcsolatban, hogy kiderüljön, a COVID-19 az ottani központból vagy máshonnan kerülhetett ki.
A jelentés szerint az amerikai hírszerző ügynökök információkat gyűjtnek a laboratóriumról és a vírus kezdeti kitöréséről.
Forrás: PourquoiDocteur.fr / Gilmore Health News


Miert éppen a mediterran orszagok? A "Mañana " képlet

image2.JPG



A kérdés nem kõltôi. Sok embert foglalkoztat,miért éppen Olaszországban és Spanyolországban a legsúlyosabb a vírus helyzet? Íme egy vélemény:" - Nem szeretnék senkit megbántani, de itt sok okos ember van.A szobából semmi nem láttok és nem érzékeltek. 2 hónapja járom , egész Spanyolország területét, higgyétek el nagy gond van még mindig. Azon gondolkodjatok,hogy mit csináltatok március elsô héten, pl. hol ünnepeltétek a nõnapot???  És akkor már több 1000 fertôzõtt volt, csak azt kell mondanom , hogy mañana...senki nem vette komolyan, elsônek a spanyol kormánynak kellett volna gyorsan intézkedni! - De azt mondani egy mediterán népnek, aki a kávézòkban , bárokban éttermekben a parton éli le az életét!!! - nem tették meg!!! ( mañana) most meg mindenki lázad! Minden nép fajta más, más a mediterán más az angol és sorolhatnám. Ha olyan okos emberek vannak itt, akkor Europán belül miért a legtöbb fertôzött Olasz és Spanyolba ?? Ott mi más mint a többi országba, de ami fontos miért halnak meg többen? Mert Spanyol vagy mert Angol?? Hülyeség! Imádom Spanyolországot, de azért öszintén tedd a szivedre a kezed, egy trehàny , mocskos , felelôtlen nép!! De ez Spanyolország."
Igen.A spanyol " mañana " nép: "majd holnap"- mindig ezt mondjak.Ezt jelenti. A kormany is elkésett az intézkedésekkel,pont egy hetet.Ha előbb intézkednek,legalább 60000 embert spórolnak meg a kórházi ellátásokról.


Enyhítenek a kijárási tilalmon Spanyolországban

Spanyolországban is megkezdhetik a koronavírus-járvány miatt kihirdetett kijárási korlátozások enyhítését. Másfél hónap házi karantén után április végétől 8 millió gyermek számára engedélyezik, hogy kimenjen a szabadba,maszk viselés ajánlásával.Ez ugyanis szakértők szerint elengedhetetlen a szellemi és lelki egészségükhöz.
A felnőttek esetében is történik változás. Eddig csak azok hagyhatták el otthonaikat, akik az ország működése szempontjából létfontosságú munkát végeztek. Hétfőtől viszont mindenki bemehet a munkahelyére, aki nem tud otthonról dolgozni. Ez csak Madrid esetében 300 ezer embert jelent.

image3.PNG
Forras: El Pais

Pedro Sánchez miniszterelnök korábban bejelentette, hogy ez nem egyenlő a korlátozások feloldásával, sőt kormánya május 9-ig tervezi meghosszabbítani a vészhelyzetet.

A kormányzat elképzelése szerint,eloszor a fertozottsegi szint alapján a tartományi autonómiákban oldanak fel a szigorításokat.Az autonómiák jeleztek,hogy az uj megbetegedések szama nem indokolják a szigorú intézkedések fenntartását.Csakugy a Kanari szigetek elnöke,Torres  is kérte,hogy oldják fel itt a szigorú karantent,mert nem indokolt annak fenntartása, erre ki is dolgoztak egy tervezetet.Pedro Sanchez kormányfő azonban sajtótájékoztatóján elmondta,meg nincs itt az ideje ennek. Csakugy annak sem,hogy engedélyezzék a szabadban sportolast, es a katalán elnök kerese sem indokolt,hogy engedjék ki a 12 éven felüli gyerekeket is. Ez azt is jelenti,hogy zárva maradnak az iskolák. Sanchez kerte szülessen egyezség a tárca es az autonómiák között. A fenti intézkedés ellen több autonómia is jelezte,nem fogjak aláírni az oktatási miniszter javaslatát,hogy félévi teljesítmény es a buktatás lehetősége nelkul adjanak ki egesz eves bizonyítványt.
A kormányzat,mint ahogy az a videokonferencián elhangzott 12 millio eurós mentőövet ad az autonomiaknak a váltság kezelésére. A kormányfő kihangsúlyozta, kell meg a türelem, ezert maradnak a karantén intézkedések.
Az adatok meg mindig nem követik a lassuló trendet: ezért a riasztási központ kérésére megváltoztatták a nyilvántartásba vétel gyakorlatát: külön kezelik a pozitív fertőzötteket, illetve a tünetmentes, de pozitiv tesztet adókat a nyilvántartásban.

Az Egyesült Államok után Spanyolországot érintette legsúlyosabban a koronavírus-járvány, ráadásul a terjedése is csak apránként lassul. Az igazolt fertőzöttek száma 200 ezer közelébe kúszott, több mint 20 ezren pedig életüket vesztették. Csak szombaton 565 új halálesetet jelentettek.


image4.JPG

Forras: Euronews


Talán május végén folytatódik a spanyol bajnokság, de szinte biztosan nézők nélkül

image5.JPG


Fotó: TASR/AP

Madrid főpolgármestere szerint Spanyolországban csakis nézők nélkül, legkorábban május végén folytatódhat a labdarúgó-bajnokság.
Jose Luis Martinez-Almeida szombati rádióinterjújában hozzátette, ameddig nem tudják kordában tartani a koronavírus-járványt, addig elképzelhetetlen, hogy bármilyen sporteseményt szurkolók előtt rendezzenek meg.
Hozzátette, nyáron még biztosan ugyanez az állapot lesz, de valószínűleg még ősszel sem lehet majd rajongókat engedi a mérkőzésekre.
A La Liga illetékesei korábban elmondták, hogy ha nem tudják befejezni a bajnokságokat, akkor a jelenlegi állás alapján döntenének arról, hogy mely csapatok induljanak a nemzetközi kupákban.
Amennyiben le kell fújni a bajnokságot, akkor a liga körülbelül egymilliárd eurós veszteséget szenved, ha nézők nélkül lehet folytatni, akkor  350 millió eurót.

Forras: Ma7


A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr4015626404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása