Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZEMELYES ÜZENET

MADRIDI KARANTENUNK 81. NAPJA, 2020 junius 22.

2020. június 22. - zsazsy55


image6.JPG

Igazából megszűnt a mai naptól a 100 napos karanten. /Lehet, érdemi karanten hírek híján, ez a blog is szünetel majd, madridi KARANTENUNK címmel./ Es mégsem, mert bármikor visszaállíthatja a kormany a vészhelyzetet, ha a statisztika romlik: uj fertőzések, es halálesetek formájában.igy határozott a spanyol kormany. Demokles spanyol kardja tehat a hispánok feje felett lebeg.


Engedjétek meg nekem, hogy par gondolatot leírjak nektek:


SAJAT FEJJEL, SAJAT ÉSSZEL, SAJAT HITTEL !


Mindenkit bíztatok, tessék elkezdeni saját önálló kutatást végezni. Tudom, a most ébredezöknek ez még szokatlan. Ök még a napi sajtó/TV/rádió "kényelméhez" vannak szokva, hogy minden hírt/tájékoztatást magyarázattal, forrással ("tudományosan bizonyított, hogy...") együtt kapnak. Komplett csomagolva. Még gondolkodniuk sem kellett, megkapták azt is a hírek mellé az újságíróktól. De ma már nem kell, nem elég a kívülről irányított (manipulált) gondolkodás, a tömegember. Önálló, egyedi, független emberek vagyunk (leszünk) mind. Különlegesek.
Ne higyj el semmit! Járjál mindennek utána! Mindenki másként látja a világot, figyeld te is kritikus szemmel, mert még mindig rengeteg hazugság vesz körül minket, amit le akarnak nyomni a torkunkon. Hogy árt az emésztésünknek, az legtöbbször csak késöbb derül ki.
A te valóságod, a te világnézeted. Ismerd meg te magad a világodat, ne mástól várd el, hogy majd megmutatja neked.
Ez itt nem egy  csoport, ez itt az én oldalam, ez az én személyes naplóm, ahogy én látom a világot. Te betérö vendég vagy itt nálam, vendégjogokkal, de a házigazda én vagyok. A táplálékot kiteszem a vendégeknek, mindenkit szívesen látok, vehet belöle bárki kedve szerint, de megrágni mindenkinek magának kell. És ha nem ízlik, arról nem én tehetek. Ez az én ízvilágom. Mindenki oda térjen be vendégként, ahol ízlik neki a táplálék. A szellemi. Mert ha lassan még, de úgy látom tömegesen ébredezünk és ki vagyunk éhezve az információkra. Mégvalami: itt nálam nem fogsz teljesen jóllakni.
És ha a vendég is hoz valamit megosztani a közös asztalra, azt megköszönjük, annak mindenki örülni fog. Oszd meg velünk te is a kutatásod eredményeit! Szólj hozza, kommentelj, mert eddig ezt nem tetted.Köszönjük.


A járvány megváltoztathatja a globalizációt

image5.PNG
FOTO: Euronews


A koronavírus-járvány következtében átalakulhat a világgazdaság. Elemzők szerint folytatódik Kína felemelkedése, miközben az Egyesült Államok veszít a súlyából. Európának is érdemes átalakítania a saját kereskedelmi politikáját, hogy ne függjön a kínai beszállítóktól.
"Láthattuk a járvány alatt, hogy a globális beszállítói lánc mennyire sérülékeny. Ébresztőt kell fújnunk a kereskedelemben, meg kell szüntetni a függőségünket néhány régiótól és néhány országtól” – mondta egy német EP-képviselő, Svenja Hahn.

Az előző bizottság mandátuma alatt a szabadkereskedelmi megállapodások voltak a kereskedelmi politika fókuszában. Ilyen alkukat kötöttek Kanadával, Japánnal és a latin-amerikai Mercosur csoporttal is.
Azonban ezek tagállami szintű ratifikálása rémálommá vált. Hollandiában a parlament elutasította az EU-Mercosur egyezményt. És egyre erősebbek a szabadkereskedelmet elutasító hangok Európában.
"Sok országban gondolják úgy, hogy nagy szakadék van az új kereskedelmi igények és a régivágású kereskedelmi alkuk, mint a Mercosur megállapodás szellemisége között. Ezekben ugyanis nincsenek fenntartható fejlesztési és klímavédelmi célok” – mondta egy zöldpárt EP-képviselő, Saskia Bricmont.
Ráadásul Donald Trump elnöksége alatt hanyatlik a multilateralizmus is. Washington például blokkolta a Kereskedelmi Világszervezet vitarendezési mechanizmusát. Azonban mindez nem jelenti a globalizáció végét – mondja a szakértő.
"Most  a globalizáció másfajta fejezete következik. Az biztos, hogy válságban van a globalizáció kormányzási szerkezete. De az országok egymástól való kölcsönös függése nem áll meg. Talán csökken majd valamennyire, de olyan intézményekre van szükség, amelyek képesek megfelelni a nemzetközi közösségben zajló változásoknak " – mondta egy szakértő, Anna Ayuso.
Az Európai Unió vezetői hétfőn tartanak videókonferenciát a kínai elnökkel. Itt a kereskedelem témája is kiemelt helyen lesz. Közben az Európai Bizottság a civilek és a tagállamok bevonásával konzultációt indított
Forras: Euronews

KITEKINTÉS VILÂG

WHO: rekordmértékben nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában

Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az elmúlt 24 órában - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőre virradóra.


image4.PNG
Fotó: AFP

Az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete szerint 24 óra leforgása alatt 183 020-szal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a legnagyobb napi növekmény a világjárvány kezdete óta. Az eddigi legnagyobb növekedés június 18-án volt, akkor 181 232 új fertőzéses esetet regisztráltak.

A fertőzöttek száma szerte a világban már meghaladja a 8,7 milliót, és több mint 461 ezren haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség szövődményeibe.

A WHO szerint a fertőzéses esetek száma Észak- és Dél-Amerikában nőtt az elmúlt napon a legnagyobb mértékben, 116 ezer új esetet regisztráltak.

A brazíliai egészségügyi minisztérium helyi idő szerint vasárnap azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma az országban már meghaladja az 50 ezret. Az elmúlt 24 órában 641 ember hunyt el, és ezzel a halottak száma már 50 617-re rúg. A fertőzéses esetek száma 17 495-tel nőtt, és ezzel elérte a 1 085 038-at.

A fertőzöttek számában Brazília a második helyen áll az Egyesült Államok után. A járvány fő gócpontja Sao Paulo állam és annak azonos nevű székhelye, amely csaknem 12 millió lakosával Brazília legnépesebb városa.
FORRAS M7

VILAG

image2.PNG


image3.PNG


SPANYOLORSZÂG


A mai napon 232 uj fertozottet regisztraltak, es egy haláleset tortent a virus áldozataként.

image1.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr7115908054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása