Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

BRAEKING! ÚJABB 15 NAP ZÁRLAT ES SZÜKSÉGÁLLAPOT HOSSZABBITAS! - HAZUDOTT A BELÜGYMINISZTER!

MADRIDI KARANTENUNK 74. NAPJA 2020. junius 3

2020. június 03. - zsazsy55

 

ÚjABB 15 NAPOS HOSSZABBÍTÁS :  MARAD A SZÜKSÉGÁLLAPOT! 

image_12.jpeg
Mint ahogy az várható volt, junius 21- ig, újabb 15 nappal megfejelte a kormany a szükségállapotot az előzetes forgatókönyv szerint. Tovabb folytatódik a könnyítés, az ország fele léphet a 3. zónába hetfotol, a kormányzási jogot visszakapják a provinciáiak vezetői. A gocpontok, Madrid,Barcelona,Leida kérvényezte, hogy junius 8-tol a 2-es fazisba léphessen. A részletekről nem adtak felvilágosítást. Holnap részletesen beszámolunk a fejleményekről. Sancez kormányfő kiemelte, azon dolgozik a kormany, hogy meg alkosson egy törvényt a jarvany féken tartására. 

                                                           KORONÁS VAGYOK!?

img_3456.JPG

Nem, nem bolondultam meg, csak mar magam sem tudom,s ha nincs ra pénzem, nem is fogom megtudni. Ugy tűnik,mar itt Spanyolban lecsengett a virus, megis ugy tesznek,mintha nem.Hogy is ertem ezt?  Hacsak nem vagyok a halálomon  nem fognak rajtam tesztet elvégezni, nemcsak,hogy a gyorstesztet, hanem a szerologiait sem, ehhez orvosi beutaló kellene. Ha megkaptam is, fizetnem kellene erte, minimum 40 eurót, hogy aztan kijelentések, ez nem elégséges, meg kell. Ugye kezd erősen lehúzás szaga lenni a dolognak, minthogy az is. A gyereknek voltak beverzesek a hatan, s ahány orvos, annyit mondott ra, hogy mi lehet. A stressztől a Covidig eljutottunk, jo par vervetel, es mégsem tudtak diagnosztizálni, ugyhogy magyar orvosoknak is elküldtük a számtalan leletet, hatha. Naponta írjak felül a hazugságokat, robbannak ki botrányok: mar csak saccolni  lehet a haláleset szamot, egyszer lehet, egyszer nem a karanten feloldasi könnyítéseket tartani, es mar  a 6.- nal tartunk. Lassan 80 nap! Megfélemlítés, kiszolgáltatottság, Hazugsagok. Apropó! 2 repülőjegyem ugrott ezek miatt, értelmetlenül.Leallitjak a légiközlekedésit, ellehetetlenítik a gazdaságot. MÉLY LELKI  SZEGÉNYSÉG! Ezt generálják a gazdasági es a politikai melle. EZT KELL TÚLÉLNI, NEM A VÍRUST.

TOVABB GYŰRŰZIK A BELÜGYI BOTRÁNY

Keserű lett a szolo a 3-as karanten fazisba belépőknek: Salvador Illa egeszsegugyi miniszter felülírta Abalos közlekedési miniszter kollégája bejelentését, igy nem utazhatnak negsem az ott lakok az ugyanabban a fazisban levők provinciáiba, csak a szükségállapot vegen.Ugyanakkor a területi vezetők dönthetnek majd az utazási jogokról, mivel ezt a jogot visszakapták.A tárca vezetője azt is nyomatékosította, hogy a maszk viselése, es a higiéniai szabályok betartása a normál életben is kotelezo lesz.

image.png
FOTO: RTVE


Tovabb gyűrűzik a belügyminiszter botránya: mint megírtuk, Fernando Grande-Marlaska egy hete menesztette Diego Perez de Los Cobost, a madridi csendőrség vezetojet bizalomvesztés okán. Ezt követte a Guardia Civil (csendőrség) második parancsnoka, aki önként távozott posztjáról, majd Marlaska a testület harmadik vezetőjét is szuszpendalta.A belügyminiszter kijelentette, hogy a belügyi csapat átalakítása miatt menesztette őket. Az El Confidencial című lap azonban leleplezte a hazugságot, Egy kiszivárgott dokumentum közlésével, ami bebizonyította, hogy a vezetőknek azért kellett menniuk, egy olyan jelentést küldtek el a bíróságnak a BM tudta nelkul, amely fekete-fehéren bizonyította, hogy a kormany tudott a koronavirus elterjedése, es a marcius 8- I hónapi tüntetés közötti OSSZEFUGGESEKROL, es nem tett ellene semmit.A politikai partok a belügyminiszter azonnali lemondását követelik, aki kijelentette, esze ágában sincs lemondani, es a kormany, élen a kormányfő Sanchezzel biztosítottak a tovabbi bizalmukrol.

REZEG A LÉC A MAI SZAVAZÁSON ?

Feszülten varja az egesz ország a mai kongresszusi szavazást, mely a 6. egyben utolsó szuksegallapot hosszabbításról dönt.Ennek érdekében,mint megírtam, Sanchez nemcsak a katalán ERC- vel, hanem a Ciudadanossal is egyezséget kötött, bar az előbbi part kijelentette, ha nem tartja be a megállapodást a kormányfő,akkor a tartózkodás helyett nemmel fog szavazni.

TRAGIKUS VONATBALESET: KOCSI ZUHANT A RENFERE

 

image_10.jpeg

FOTO RTVE 

A tragikus balesetet egy 89 eves vezeto okozta La Hiniesta nevű település mellett, aki eddig tisztázatlan okból a felüljáróról zuhant a Madridba kozlekedo vonat elé. A balesetben nemcsak a sofőr, de az egyik masiniszta is meghalt, a másikat pedig miután kivágták a roncsok közül, kórházba kellett szállítani. A RENFE-n utazó 180 utas közül paran csak könnyebben sérültek meg szerencsere.

SEMMI SEM LESZ OLYAN, MINT RÉGEN...

Tartalékcsapata pályáján, hatezer férőhelyes stadionban játssza zárt kapus hazai mérkőzéseit az újrainduló spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid.

 image_9.jpegA koronavírus-járvány hatására három hónapig szüneteltek a La Liga küzdelmei, amelyek a 28. fordulóval június 11-én indulnak újra, a fővárosi együttes pedig június 14-én fogadja az Eibart. Erre a Madrid külvárosában található, Alfredo di Stéfanóról elnevezett létesítményben kerül sor, amelyet általában a Castilla használ.
A királyi gárda otthona, a Santiago Bernabéu Stadion felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak.
A német után a spanyol lesz a második az európai topbajnokságok közül, amelyik a pandémiát követően újraindul. A liga közölte, minden mérkőzésen megemlékeznek "a világjárvány ellen harcoló hősökről": a bajnokik 20. percében az üres stadionokban előre rögzített taps hangzik majd fel, amely a szurkolók által felvett videókból származik majd.
Javier Tebas, a liga elnöke elmondta: "Azt szeretnénk, hogy azzal együtt is változatlanul közel érezzék magukat a csapatukhoz, hogy nem lehetnek ott a stadionokban, nem tudják megünnepelni kedvenceiket. A játékosok pedig ezáltal érezhetik a szurkolók támogatását."
A legtöbb találkozót kései időpontban játsszák majd a Spanyolországban ilyenkor szokásos magas hőmérséklet miatt, néhány összecsapásra azonban kedvező időjárási előrejelzések esetén korábban is sor kerülhet. Az újraindulás első hétvégéjén rendeznek majd mérkőzéseket 13 órai kezdettel is.
Forras: M7

Messi szerint "már nem lesz ugyanolyan a labdarúgás mint régen". A koronavírus-járványt követően az élet más területeihez hasonlóan a labdarúgás sem lesz ugyanolyan az FC Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi szerint.

 image_8.jpeg

Foto: TASR/AP

Lionel Messi:
"Úgy vélem, a futball, ahogy az élet általában, már soha többé nem lesz ugyanolyan" - idézte a hatszoros aranylabdás támadót az El País Semanal.
 Mi, akik átéltük ezt az időszakot, mindig emlékezni fogunk rá, mi történt"
- szögezte le a jövő hónapban 33 éves sztár, aki egyúttal együttérzését fejezte ki mindazok felé, akik szerettüket vesztették el a világjárvány nyomán. Egyben kiemelte: végtelenül hálás valamennyi egészségügyi dolgozónak, akik küzdenek a Covid-19 betegség ellen, amelynek szövődményeibe világszerte több mint 369 ezer ember halt bele, közel felük Európában, ahol mintegy 2 millió fertőzöttet tartanak számon.
A 138-szoros válogatott Messi úgy véli: a labdarúgás számos más sportághoz hasonlóan jelentősen megérzi majd a pandémia hatását.
Egyrészt gazdaságilag, mivel véleménye szerint számos, a sporttal összefüggésben álló támogatóra lesz hatással a kialakult, bonyolult helyzet; másrészt a profi sportolók teljesítményét illetően, hiszen az edzésekhez, versenysorozatokhoz és a hétköznapokban megszokott más tevékenységekhez a kényszerszünet után fokozatosan kell újra hozzászokni.
A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt spanyol bajnokságot három hónapos szünet után június 11-én folytatják, egyelőre zárt kapuk mögött. A La Liga csapatai hétfőtől készülhetnek együtt ismét teljes kerettel, május eleje óta csupán a kis csoportos tréningek voltak engedélyezettek.

Forras: El Pais 

SPANYOLORSZAG ADATOK 

Ismet emelkedett a fertozottek szama, Az elmúlt 24 órában  219 fertozottet regisztraltak a kórházakban. Fernando Simón, a veszélyhelyzeti és riasztási koordinációs központ vezetője  közölte, hogy 1 ember vesztette életet vírusfertőzésben,  ezzel negszunt a halál nelkuli jo arany. Nem csoda, hiszen benepesult ismet SPANYOLORSZAG: bárokban,utcákon,parkokban ugy élnek az emberek,mintha mi sem tortent volna az elmúlt 3 hónapban.

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr8315737694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása