Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

ITT A MASODIK HULLÁM? Ismet durvul a helyzet világszerte .

KORONAVIRUS HELYZET NAPRÓL - NAPRA 2020.Julius 26 

2020. július 28. - zsazsy55

Ismet durvul a helyzet világszerte 

image1.PNG

Második hullám zúdul a világra, vagy csak sima politikai manipuláció? Számomra ez a fő kerdes, ami válaszra var.Tart a hiszti, mindennemű összehasonlítás es tudományos elemzés es alátámasztás nelkul.

Mire gondolok? Osszevetesekre, objektív számok által alátámasztott tényekre. Influenza jarvany, spanyol nátha, kolera jarvany, gyógyszerek mellékhatása, AIDS, es folytathatnám...Ezekhez viszonyítva lenne érdekes a csak COVID 19, PANDÉMIANAK keresztelt " világjárvány" nagysága, hatása. Folytatom hat a szemlézett, sajat véleményem hangoztatásával, tudományos cikkek, vélemények kozreadasaval. Hozzáteszem, SZEMLEZEM, AZAZ EZ NEM A SAJAT VÉLEMÉNYEM. AZT IS KOZREADOM A CIKKEK... VIDEÓK MENÜBEN.

Karantén vár vasárnaptól a Spanyolországból hazatérő a brit turistákra. Mivel Spanyolországban ismét növekszik a fertőzések száma, az Egyesült Királyságban már nem számít zöld országnak. így azok, akik a spanyol tengerparton töltötték a szabadságukat, két hétre önkéntes karanténba kell vonulniuk. Európa egyik legnagyobb utazási irodája, a TUI augusztus 9-ig törölte a Spanyolországba szervezett utait.

Spanyolországban vasárnapig több mint 270 ezer esetet regisztráltak. Katalóniában két hétre felfüggesztették az éjszakai életet, a kormány elrendelte a régió összes szórakozóhelyének bezárását – mivel a vírus szempontjából a legveszélyesebbnek a fiatalok tömeges gyülekezését tartják. A növekvő fertőzésszám a nyugatabbra található tartományokat is érinti. A spanyol védelmi minisztérium egy gyorsreagálású nyomkövetőrendszert vezet be, hogy megakadályozza a vírus terjedését a hadseregben.

Franciaországban is már a 220 ezerhez közelít a fertőzöttek száma. Párizsban egyértelmű növekedést tapasztalnak a hatóságok – szerintük a vírus megfékezésében a májusi lezárásoknak köszönhető eredmény gyakorlatilag megsemmisült. A francia egészségügyi minisztérium adatai alapján az országban naponta több mint ezer új esetet regisztrálnak.

Magyarországon Spanyolország és Franciaország továbbra is zöld jelzésű országnak minősül, jelenleg 11 új fertőzöttről tudni

Forras: Euronews 

Koronavírus: újabb vesztegzár Spanyolországban, és a világban 

image2.PNG

Az intézkedés több mint 70 ezer embert érint Galícia tartományban, akik hetfotol péntekig  csak akkor hagyhatják el otthonukat, ha dolgozni mennek. A galíciai karantént egy nappal azután jelentették be, hogy Katalóniában megtiltották a ki- és belépést Segrià megyébe, mert a fertőzések száma ott is hirtelen megemelkedett.

Olaszországban kényszerkezelést vezethetnek be a karantént megszegő fertőzöttek számára. Az intézkedést többek közt amiatt hozták, mert egy boszniai látogatásról hazatérő üzletember a pozitív koronavírus-tesztje ellenére is bejárt a munkahelyére dolgozni.

- Még nem nyertük meg a koronavírus elleni harcot, ezért ahol szükséges, továbbra is azonnali, megfelelő intézkedéseket kell hozni a járvány terjedésének megelőzése érdekében – mondta Roberto Speranza egészségügyi miniszter.

Kazahsztánban vasárnaptól kéthetes országos karantént vezettek be az újra felerősödő koronavírus-járvány miatt.

Az ázsiai ország ezzel az első a Földön, amelyben másodszor is teljes körű karantént rendeltek el. A korlátozások május közepi feloldása óta a fertőzöttek és az elhunytak száma is ugrásszerűen emelkedett.

Egy az almati lakos azt mondta, a karantén nem segít, az emberek nem hordanak maszkot és csoportosulnak.

Indiában az elmúlt 24 órában regisztrálták a legtöbb új esetet. Immár több mint 690 ezer fertőzöttel az ázsiai ország megelőzte Oroszországot, így az Egyesült Államok és Brazília után harmadik a sorban.

- Félünk, de ki kell menni az utcára. Mindenki félti az életét, azonban dolgozni is kell – mondta Naresh Kumar újdelhi lakos.

 

KRITIKUS HELYZETBEN A NYARI TÁBOROK HISPÁNIÁBAN 

 

image3.PNG

 

Kritikus helyzetben vannak a nyári táborok Spanyolországban. Csak a városi táborok nyerhetik meg a koronavírussal szemben vívott csatát. Miközben Madrid megduplázta a férőhelyek számát, aközben országosan eléri a 60 %-ot a lemondások száma. A fő ok, hogy a városi táborok napközisek, nem ottalvósak, és sok szülő továbbra is otthonról dolgozik.

„ Nekem már az segítség, hogy tudom tervezni a munkámat, mondja ez az anyuka. A gyerekektől függetlenül, három hónap bezártság után szükségem van egy külső hatásokra.

A táborokban a biztonsági intézkedések elengedhetetlenek.

Megmérik a gyereke test-hőmérsékletét, mielőtt belépnek, és fertőtlenítik a kezüket, meg a lábukat.

Mindig mindenhol hordanak maszkot. Mindenki hozza a sajátját.

Minden teremben van egy üveg víz, ha valaki kezet akarna mosni, csak elveheti.

A városi napközis táboroknál a kirándulásokról kellett lemondani a járvány miatt,

Hogy elkerüljék a csoportosulást, vagy a zsúfolt tömegközlekedést, inkább bent tartják a gyerekeket.

Azért, hogy a gyerekek 100 % -osan biztonságban legyenek, kifejlesztettek egyfajta távolsági táboroztatási módszert. Itt ebben a jaramai táborban például általában 300 gyerek táborozik, most a sport és egyéb tevékenységekben online tudnak csak részt venni.

„ Korábban bemehettünk az állatok közé, játszhattunk velük, most alkalmazkodnunk kell a helyzethez, és csak kamerán keresztül láthatjuk őket. A természetes közükben ugyan, de digitális segítséggel" - mondja Héctor Carela az egyik tanár

Vannak olyan hagyományos táborok, amiket idén egyszerűen le kellett mondani. Mint például ezt itt Sepúlvedában . A járványtól való félelem miatt szinte alig volt jelentkező. A világjárvány előtt az ágazat évente több millió €-ot mozgatott meg és 200000 munkahelyet teremtett.

„ A megmaradt ottalvós táborok kapacitását felére csökkentették, ez lehetővé teszi, hogy kezükben tartsák az irányítást, ha fellángolna a vírus. Ezen a héten itt Kasztília és Leónban 7 gyerek és egy felügyelő tanár tesztje lett pozitív” -mondta Juan Carlos de Santos az Euronews helyszíni riportere.

Forras: Euronews 

SPANYOLORSZAG: 

Katalóniaban az elmúlt 24 órában több mint 1.400 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.Spanyolországban 281 aktív gócpont áll megfigyelés alatt az egészségügyi hatóságok által .Továbbra is Barcelonában, Lleidában és Aragóniában a legkritikusabb  a helyzet. A legfrissebb statisztikai adatok szerint jelenleg nem a legidősebb korosztály tagjai között terjed elsősorban a virus: a legtöbb beteg 15-29 év közötti fiatal.

image4.PNG

VILAG:

Folyamatosan emelkedik a pandémia tendencia

image5.PNG

 

image6.PNG

 

Forras:Worldsometers 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr5216080630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása