Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

CIRKOVID MADRIDBAN: Bíròsàg kontra kormàny!

2020. október 11. - zsazsy55

 SZUKSEGALLAPOT ISMET MADRIDBAN! 

fullsizerender-4_2.jpg

 

Forgatokonyv: 

Covid-19: negalta a kijárási korlátozást a Madridi Legfelsőbb Bíróság

Eltörölte a madridi kijárási korlátozásta Madridi Legfelsőbb Bíróság : a kormány múlt pénteki új rendelete alapvető szabadságjogokat sért és bár egészségügyi szempontból indokolt lenne a bevezetésük, a döntéshozatal mikéntje nem  felel meg Spanyolország Alkotmányának..

AZTÀN RENDKÍVÜLII HELYZETKÈNT kihirdették a szükségállapotot Madridban!

Szükségállapotot hirdetett ki a miniszterelnök Madridban. Így mégis be tudják vezetni a kijárási korlátozást a fővárosban, illetve 8 környèkbeli városban, így a bírósàgi îtèletet felulírva, mégis vegez vitte a kormánynak

 

MADRID KONTRA KORMANY! 

fullsizerender_2.jpg

Szükségállapotot hirdetett ki a miniszterelnök, Sanchez Madridban. Így mégis be tudják vezetni a kijárási tilalmat a fővárosban, illetve 8 környékbeli városban, ahol 100 ezer lakóra több mint 500 fertőzött jut.A kormány hiába kérte, Madrid még péntek reggel sem volt hajlandó maga kérvényezni a szükségállapotot. 

 Csak engedellyel mozoghatnak az emberek....

 Pedro Sánchez miniszterelnök a miniszterek tanácsának ülésén közölte,érvénybe léptetik az egészségügyi vészhelyzetet a közösségben annak érdekében, hogy ellenőrizni lehessen az emberek  szabad mozgását. Ez azt jelenti, hogy Madridban és 8 környékbeli városban mégis bevezetik a kijárási korlátozást. Ennek értelmében csak igazolással léphetik át a lakók lakóhelyük határát, nem lehet 6 fősnél nagyobb összejöveteleket szervezni, csökkentik a vendéglátóhelyek férőhelyeit és nyitvatartását, illetve az üzletek, temetések, virrasztások, edzőtermek befogadóképességét is. 

fullsizerender-1_2.jpg

Fotó: 20 Minutos


A bejelentés előtt a kormány kérte a madridi elnököt, hogy támogassa és segítse a szigorítások bevezetését, illetve kérvényezzék ők maguk a szükségállapot elrendelését, ám Isabel Díaz Ayuso nemmel felelt a kérésre, illetve a találkozó halasztását kérvényezte, hogy alaposabban kidolgozhassák az általuk bevezetni kívánt szigorítási tervezetet.

 

fullsizerender-2_2.jpg
 

Fotó: La Nueva España


Ignacio Aguado madridi elnökhelyettes Twitter oldalán elnézést kért a madridiaktól az újabb sikertelen tárgyalás kudarcaert, hogy a kormàny nem volt hajlando targyalni errôl.

 /Ignacio Aguado

@ignacioaguado
La declaración del Estado de Alarma en Madrid era evitable. Había alternativas. Lamentablemente los políticos hemos vuelto a fracasar. Las consecuencias las pagan los ciudadanos. Mis disculpas por ello./

 

Újabb járványügyi szigorítások Európa-szerte

Szükségállapotot vezet be a spanyol kormány kilenc városban a madridi tartományban a következő 15 napban, hogy megfékezze a koronavírus-fertőzés terjedését. Csak meghatározott indokkal lehet elhagyni a lakhelyet, például munkavégzés, oktatás, orvosi ellátás céljából.
A kereskedelmi és vendéglátó egységek a befogadóképesség feléig fogadhatnak vásárlókat, vendégeket, továbbá rövidített nyitvatartással működhetnek.

Az ibériai országban eddig regisztrált mintegy 848 ezer fertőzött közül több mint 258 ezret a főváros térségében szűrték ki.

"A madridi regionális kormány elnöke úgy döntött, nem tesz semmit. Nézzék, az elmúlt héten 63 ember halt bele a fertőzésbe. Jelenleg 3361 ember fekszik kórházban a régióban, 498-an intenzív osztályon, élet és halál között. Hátradőlhetünk, vagy megállíthatjuk a vírust: lehet választani" - mondta Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter.
VILAG:
Franciaországban Párizs után négy újabb városban emelték a készültségi szinten, a bezárt bárok tulajdonosai, a sportcentrumok vezetői utcára vonultak a döntés ellen tiltakozva.

"Alig jönnek hozzánk, sőt, ha hívnak, akkor azért hogy lemondják a bérletüket. Pedig nagy szükségünk van a szolidaritásukra, mert különben nem maradunk életben" - mondta egy lyoni edzőterem-tulajdonos.

"A második hullám megmutatja, hogy a vírus bizony létezik, itt van, de a második hullám egyben gazdasági és pszichés alapon is nyugszik. Nagyon sok embert érint, sok a halott és még ennél is több lesz. Nagyon sok ember nyomorítanak meg a korlátozások: magában az életben gátolnak meg mindannyiunkat" - nyilatkozta egy másik tüntető, egy étteremtulajdonos.

Németországban a kormány tíz napos határidőt tűzött ki a járványhelyzet javítására. Amennyiben az adatok rosszabbodnak, szigorúbb korlátozások lépnek életbe. Berlinben és Frankfurtban második napja négyezernél több új fertőzöttet regisztráltak napi szinten.

A legfontosabbnak azt tartom, hogy a gazdasági és a társadalmi életet ne kelljen annyira visszaszorítani, mint tavasszal kellett" - közölte Angela Merkel kancellár.

Csehországban, miután megelőzték a spanyolokat és a franciákat a fertőzöttek számát illetően, legalább két hétre bezártak a színházak, a mozik, az állatkertek, múzeumok, a galériák, az edzőtermek és az uszodák. A kormány felszólította az embereket, hogy ha van rá mód, otthonról dolgozzanak.

Andrej Babis kormányfő kilátásba helyezte a további szigorításokat, amennyiben az adatok a járványhelyzet további romlását mutatják.
Forras: Euronews

PANDEMIA szamokban:

a8d9792edd399e4514e2ad437ec0a78c.png

 

 

 

VILAG:

img_6627.PNG

img_6628.PNG

 

 

Forras: Worldsometers

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr3616235180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása