Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

MADRID ÉS BARCELONA IS MAR AZ ELSO FAZISBA LÉPHET HÉTFŐTŐL!

MADRIDI KARANTENUNK 62. NAPJA, 2020.Majus 22.

2020. május 23. - zsazsy55

 

image.jpeg


KITEKINTO:
Június 8-tól 14 napra karanténba kell vonulnia annak, aki külföldről érkezik az Egyesült Királyságba.
Bár a légitársaságok és repterek részéről az intézkedés számos kritikát kapott, a brit belügyminiszter szerint arra szükség van a koronavírus-járvány második hullámának megelőzése érdekében.


- Most, hogy túlvagyunk a járvány tetőpontján, lépéseket kell tennünk a behurcolt fertőzés ellen, amely a halálos betegség újabb fellángolását hozhatja el - mondta Priti Patel. - Ahogy a transzmissziós ráta csökken és a beérkező utazók száma emelkedik, a behurcolt esetek egyre nagyobb veszélyt jelentenek.
Portugália eközben tárt karokkal várja a turistákat. A lisszaboni és a portói repülőtér fokozatosan egyre nagyobb forgalmat bonyolít, de jelenleg a reptéri dolgozók még többen vannak, mint az utasok. A maszkviselet, a távolságtartás és a fertőtlenítés emlékeztet rá, hogy a veszély nem múlt el.
A jó idő és a háromnapos hétvége miatt a franciák nagy számban látogattak ki a tengerpartokra pénteken. Rendőrjárőrök emlékeztettek mindenkit, hogy a lazítások első fázisában csak az aktív sport engedélyezett, leülni, piknikezni nem szabad.
Spanyolországban a két legsúlyosabban érintett városban, Madridban és Barcelonában is megkezdődik a korlátozások feloldásának első fázisa. Megnyithatnak a bárok és éttermek teraszai,50%- os kapacitással, engedélyezett a tíz főnél kisebb családi és baráti találkozó, megnyithatnak a kisebb boltok, a múzeumok, a mozik és a templomok is. A maszkviselés nyilvános területen kötelező. Spanyolországban a 17 autonóm tartomány dönthet a korlátozások kivezetésének tempójáról, de az egyes fázisoknak kötelező járványügyi feltételei vannak.


Forras es foto: Euronews

img_9004.jpg

Salvador Illa felsorolta, hogy az ország 47%-a mar a 2. fazisba léphet: Almería, Cádiz, Córdoba, Huelva, Jaén, Sevilla, Cuenca, Guadalajara, Cáceres és Badajoz mar a 2-es szakaszban lazithat, az autonóm közösségek közül pedig Galicia, Asturias, Aragónia, Navarra, Murcia, Kantábria, Extremadura, La Rioja és Baszkföld, továbbá a két önálló város, Ceuta és Melilla,a Baleár és a Kanári-szigetek megy át a 2-es fazisba. Katalónia 3 egészségügyi területe: Camp de Tarragona, Las Terres de l’Ebre, és Alt Pirineu mehetett át a szűrőn.

fullsizerender_4.jpg

Fotó: 20 minutos


A 2-es fázisban már 15 fős baráti és családi összejöveteleket szervezhetnek. Itt mar kinyithatnak a strandok és a közösségi medencék, ahol be kell tartaniuk a szabályokat a fürdőzőknek, es ezt járőröző rendőrök és drónok felügyelik majd. A bárok belső tereikben fogadhatnak vendégeket, be lehet menni korlátozott létszámban a bevásárlóközpontokba, színházba, moziba, edzőterembe. Nem lesz kijárási órarend; már csak a 65 év fölöttieknek kell erre figyelniük.Ők továbbra is csak délelőtt 10 és dél, valamint este 7 és 8 között mehetnek sétálni.

 

fullsizerender_9.jpg

Fotó: Zamora 24 horas


Ahogy várható volt, Andalúzia két megyéjének meg várnia kell: Granada és Málaganak meg várnia kell, es Valencia sem megy meg a 2-es fázisba, de ezt nem is kervenyeztek.
Igy majus 25-en Spanyolország lakóinak 47 százaléka, 22 millió ember mehet a 2-es fazisba.
Salvador Illa elmondta azt is, hogy a 10 ezer főnél kevesebb lakosú önkormányzatok, melyek az 1-es fázisban rekedtek, is kaphatnak 2-es szakaszbeli könnyítést: eltörölhetik a kijárási órarendet,a 14 éven aluli gyerekekkel kimehet sétálni minden családtag, ha egy fedél alatt élnek. A bárok kinyithatják a belső tereiket is, de maximum 40 százalékos kapacitással működhetnek.

 

 

 

MAI ADATOK SPANYOLORSZAG:

Ilyesztonek tűnnek a halálesetek, de azert ilyen sok,688 áldozat, mert a katalánok nem szolgáltattak adatot. Uj fertőzések szama: 1787 beteg.

 

image1.PNG


VILÁG :
image2.PNG
Osszes eset:                      Osszes haláleset 
image3.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr5315714082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása