Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

NÉGY LÉPÉSBEN INDUL AZ UJRATERVEZES SPANYOLORSZAGBAN 

MADRIDI KARANTENUNK 41. NAPJA 2020. Április 29

2020. április 29. - zsazsy55

Pedro Sanchez miniszterelnök négyórás késéssel kezdte elképzelései felvázolásában,ugyanis az azt megelőző ülésen olyan vitás kérdések keletkeztek,amit javitani kellett.A miniszterelnök bejelentette  újabb 15 napra kéri a felhatalmazást a kijárási tilalom meghosszabbításához,május 10- tol junius 21- ig. 4 fázisban 6-8 hét alatt terhet vissza a normál élethez az ország. A miniszterek tanácsa kedd délután hagyta jóvá a kormany tervezetet. Az első fázisban a kisebb üzletek,kisebb üzletek es a bárok teraszán nyithatnak ki.A második fázisban mar belul is fogadhatnak vendégeket, de csak fel kapacitással működhetnek,a vendéglátóhelyek.A harmadik fázisban kiterjesztik a vendéglátás szabályait,es az utazásokat.A negyedik fázisban pedig egesz Spanyolorszagban feloldják a karantent,persze megfelelő pozitiv eredmények utan,szigorú szabályok szerint. 

 

Fotó: Ultima hora 

A kormányfő kihangsulyozta: hogy június végéig, országszerte 6-8 hét alatt, összesen 4 lépésben  oldják fel a kijárási tilalom korlátozásait, melyek között legalabb ket hétnek kell eltelnie.Elmondta,nem adnak fix időpontokat,azokat a kialakult helyzet alapján állapítják meg.Az autónomiak között lesznek különbségek, igy a szigetek mar nem a nullánál kezdik,hanem az egyesbe kerülnek, igy a gyerekek karanténja is előbb oldódik,hiszen ott nem volt sok fertőzés.A döntést azzal tamasztotta alá,hogy a fertőzöttek es az áldozatok  szama nem indokolja a szükségállapot szigorú fenntartását,ok előbb ki léphetnek ebből,akar mJus 4- en mar.


 

Hetvegen mar sok változás lázító intézkedés is életbe lephet: igy május  4-én az összes provincia hivatalosan is megkezdi majd a 0. fázist.Ha a javulás pozitiv marad,akkor el lehet kezdeni sportolni,játszani, es a profi sportolok is elkezdhetik az edzeseket ,de csak egyénileg.Hétfőtől időpont egyeztetéssel mar nyitva lehetnek egyes üzletek,es a fodrászatok, es azok az éttermek,akik elvitelre készítenek ételt.

BOVEBBEN

Az 1. fazisban  már lehet utazni a tartományok között provincián belül szabadon lehet majd utazni, es nyithatnak a kisebb üzletek is,de a plázáknak továbbra is zárva kell lenniük.Szintén nyithatnak a hotelek,es a turisztikai szálláshelyek, de a közösségi tereket nem gaz alhatnak a vendégek.azonban az ottlévők nem használhatják a közösségi tereket, de a 65 év felettiek et el kell különíteni,a fertőzés veszélyeztetettséguk miatt. Az istentiszteletek is figadhatnak hívőket,de csak meghatározott számban.Újra nyithatnak  a vendéglátóhelyek is, de csak a teraszok ön ültethetnék ke minden harmadik asztalhoz vendéget.

A második fázisban a vendéglátóhelyek mar bent is fogadhatják a vendégeket,de csak  ket harmadukat, a megfelelő előírások betartásával. Az iskolai tanév csak szeptemberben folytatódik,aki azonban dolgozik,vagy felzárkóztatásra van szüksége a gyermeknek,be vihetik az iskolába,6 eves kor alatt. Lehet menni moziba,színházba,de itt is csak a nézők egyharmadát fogadhatják.Engedélyezik a kültéri koncerteket is, 400 főig, viszont csak ülniük szabad. Ugyan ez vonatkozik a zártkörű közösségi helyekre is.

A 3. fázisban rugalmassabbak lesznek a mozgási szabályok de a maszk továbbra is kotelezo viselet lesz.A vendéglátóhelyek is működhetnek,tágabb vendég fogadassal.

A kormányfő kijelentette, hogy a tartományok es a szigetek között utazni csak junius vége utan lehet.Sanchez  ugy fogalmazott " megérintettek a kepek,amit látott", a felelotlen szülői magatartás a gyermekek kijárási tilalmaval kapcsolatban,ugyanis a szülők fittyet hányták a korlátozásokra es nagy tömegben vonultak a gyerekekkel az utcára. Ezert az Egeszsegugyi Miniszterum készíteni fog egy kijárási óra rendet,amely szabályozza ezt.A gyerekek kijárási tilalmával kapcsolatban a miniszerelnök elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium dolgozik egy úgynevezett “órarend” kialakításán, hogy ne fordulhasson elő újra az, ami vasárnap, a kijárás első napján, amikor is tömegek gyűltek össze az utcákon. Ezert fokozatosan figyelni fogjak a szabályok betartását,hogy be fordulhasson elo sulyosbodas.

A negyedik fázisban tervezik feloldani országszerte a korlátozásokat,feltéve,ha a jarvany kimenetele pozitiv fordulatot vesz.

KITEKINTÉS EURÓPÁRA: Európa-szerte a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések enyhítését tervezik.
116e6c79-169d-4759-8018-eeb72cf1639a.jpeg

Forras: Euronews
Franciaországban meghosszabbítják a rendkívüli állapotot, emellett Edouard Philippe, francia miniszterelnök a jelenlegi szigorú karantén „fokozatos és óvatos" feloldásáról beszélt a nemzetgyűlésben. Az enyhítésre május 11 után kerülhet sor, mint a miniszterelnök hangsúlyozta, főként a gazdaság összeomlásának veszélye miatt.- A fokozatosan azt jelenti, hogy folyamatosan ellenőrzünk minden területet, és vizsgáljuk, hogy a céldátum tartható-e. Ha úgy látjuk, hogy nem, akkor nem enyhítünk, vagy csak nem olyan mértékben, mint ahogyan azt most szeretnénk – mondta Philippe.  

Spanyolországban négy fázisban enyhítik a korlátozó intézkedéseket, ami összesen hat-nyolc hétig tarthat. Pedro Sánchez miniszterelnök azt mondta, minden fázis minimum két hétig tart majd, mert ennyi a vírus lappangási ideje. Egyebekben a kormány kezdeményezni fogja a szükségállapot meghosszabbítását május 24-ig.

Görögország fokozatosan oldja fel a szigorításokat – jelentette be a miniszterelnök az állami televízióban. Kiriákosz Micotákisz azt mondta, a kijárási korlátozások már csak jövő péntekig, azaz május 4-ig tartanak, a középiskolák május 11-én nyitnak újra, a nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok nem sokkal később, az általános iskolák és szállodák júniusban.

Portugália nem hosszabbítja meg a május 2-ig tartó egészségügyi vészhelyzetet.

Marcelo Rebelo de Sousa elnök egészségügyi szakemberekkel tanácskozott, majd úgy nyilatkozott, hogy apró lépésekben kell haladni és állandóan felül kell vizsgálni a körülményeket a járvány megfékezése érdekében, így bizonyos korlátozásokat továbbra is fenntartanak.

A szigorú kijárási korlátozások utáni időszakra vonatkozó új szabályokat a kormány várhatóan még a héten ismerteti.

Forras: Euronews


Koronavírus: Krízisben a spanyol bikatenyésztők 

 

image6.PNG

A koronavírus-járvány miatt a bikaviadalok is szünetelnek Spanyolországban, ami veszélyezteti a tenyésztők megélhetését.

Egy küzdelemre kitenyésztett bika számukra 5000 eurós költséggel jár, viszont ennek csak töredékét, 600 eurót kapnak, ha az állat húsát adják el. A tenyésztők ezért az államtól kértek segítséget.

A Toro de Lidia alapítvány elnöke, Victorino Martin azt mondta, olyan segélyt kértek, mint más spanyol vagy európai kulturális rendezvények szervezői.

- Minden szervező biztosítást köt a rendezvényeire, azonban egy ilyen krízisre, mint amilyen a koronavírus-járvány nem lehet biztosítást kötni – magyarázta Martin.

A tenyésztők igényével az állatvédők távolról sem értenek egyet. Szerintük a forrásokat az államnak másra kell fordítania.

- A spanyol kormánynak – ahogy minden kormánynak a világon – az egészségügyet, az oktatást, a munkahelyek megvédését, a közép- és kisvállalkozásokat, valamint a legfontosabb szolgáltatásokat kell támogatnia. A bikaviadal nem tartozik ezek közé – vélekedik az AnimaNaturalis állatvédő szervezet igazgatója, Aida Gascón.

Az AnimaNaturalis emellett úgy foglalt állást, megérti a tenyésztők gondjait, azonban több mint 1200 bika menekül meg azáltal, hogy nincsenek viadalok. Tudják ugyan, hogy az állatok így is elpusztulnak, de legalább senki nem profitál a szenvedésükből.

A tenyésztők azt mondják, nem adják fel, mivel már a tönk szélén állnak.

Forras: Euronews

 

Rendőrshow a szülinapi meglepetés a spanyol gyerekeknek

image5.PNG

Forras: Euronews

Spanyolországban fokozott figyelmet fordítanak a hatóságok a kijárási korlátozás betartatására, mert a koronavírus áldozatainak száma már meghaladta a 20 ezret. A gyerekek többségének már hiányzik az iskola, a közösség, a barátok, különösen nehéz az otthonmaradás, ha születésnapja van egy kisdiáknak. A táncképes rendőrök közül több járőr vállalta, hogy házhoz viszik a bulik hangulatát. A zenés, koreografált rendőrshow rendszerint beválik, és nem csak az ünnepeltnek élmény, hanem a környéken élők számára is. A módszer segíti, hogy kerüljék a személyes találkozásokat azok is, akik nehezen viselik barátaik hiányát.

A KORONAVIRUS - 5G EMBERKÍSÉRLET avagy az EMBERISÉG ELLENI HÁBORÚ- AZ ENSZ FIGYELMEZTET.

Vuhan.Lombardia.Az első 5G kísérletek helyszínei. Covid-19. Hol tort ki a jarvany? OTT. 

 Összefüggések,tények,tapasztalatok,es eredmények. Összegzés: HALÁL! 
image7.JPG
Egy neves biokémia professzor arra figyelmeztet, hogy az 5G a "világtörténelem leghülyébb ötlete."Az ötödik generációs vezeték nélküli technológia (5G) nemzetközi elterjedése annak ellenére zajlik folyamatosan, hogy a tudósok és az egészségügyi szakemberek egyre hangosabb ellenállást tanúsítanak, akik kétségbeesetten próbálnak figyelmeztetni bennünket az 5G jól dokumentált veszélyeire.Az 5G bevezetésében résztvevő kormányok és iparágak egyáltalán nem aggódnak a közbiztonság miatt, mert a technológia kivételesen nyereségesnek ígérkezik, miközben mindenkit belekényszerít a kialakuló technokráciába.FOTO:
Az egyet nem értés hangján szólalt meg Dr. Martin L. Pall, a Washingtoni Állami Egyetem biokémia és orvosi alapismeretek professzora. Egy tanulmányban és prezentációban közelebbről megvizsgálta az 5G technológiát, és komoly figyelmeztetést tett közzé mindannyiunk számára."Több tízmillió 5G antenna kihelyezése egyetlen biológiai biztonsági teszt nélkül a leghülyébb ötlet, ami valakinek is az eszébe jutott a világ történetében," - mondta a professzor.HALOTT MADARAK  FOTOA jelentés 4 magyarázatot ad arra, hogy miért jelentősen veszélyesebb az 5G, mint a vezeték nélküli technológia korábbi generációi. (1)[https://youtu.be/kBsUWbUB6PE](https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FkBsUWbUB6PE%3Ffbclid%3DIwAR2n3BTcFiUGzxn_4x80vyrH6-K7__8oHNGPB9KxClDWk7HKDiOOszz_zHs&h=AT2J2tcJ0SrdFbqISMEoZvxusG4xVXWYmTh-El0XmewHBDn41SnpY2lvPHcW02VJ0czMuflsvRFoUdbXDrGoQl_SKygrAEphr46cL5XXN_5GULT1jfyJuQVB4ksrKyijPtQAZZW3)Az 5G várhatóan négy különböző ok miatt lehet különösen veszélyes: A tervezett antennák rendkívül nagy száma miatt A rendkívül nagy energiateljesítmények miatt, amelyeket a áthatolás érdekében használnak A rendkívül magas pulzációs szintek miatt Az 5G frekvenciával való nyilvánvalóan magas szintű kölcsönhatás feltehetően magában foglalja a feszültségre érzékeny csoportokat is.
Először a 2G, 3G, 4G technológiák jelenlegi biztonsági irányelveiről beszél, helyesen rámutatva arra, hogy a kormányok által jóváhagyott iránymutatások figyelmen kívül hagyják azokat az esetleges mellékhatásokat, amelyek az említett irányelvek alá eső adagok vagy expozíciók során fordulnak elő. Más szóval, ahogy Pall rámutat, a biztonság szempontjából értelmetlenek.Továbbá felsorolja azokat a területeket, ahol ez a technológia hátrányosan érinti az emberi egészséget, és a kiterjedt tudományos dokumentációra hivatkozik: Csökkent termékenység Neurológiai / neuropszichiátriai hatások Sejtes DNS károsodás Apoptózis - programozott sejthalál Oxidatív stressz és szabad gyökök károsodása Endokrin (hormonális) hatások Túlzott sejten belüli kalcium RákPall következtetésében nem finomkodik a szavakkal, amikor leírja az 5G-t mondván, hogy "az 5G kiépítése totális őrültség." Az alábbi előadás rendkívül értékes bárki számára, aki jobban meg akarja érteni, hogy miről is van szó, és azt is, hogyan kell harcolni ellene.Dr. Pall csak egyike azon sok szakembernek, akik ugyanerre figyelmeztetnek, de a technológia bevezetése késlekedés nélkül halad előre. Dr. Martin Blank a Columbia Egyetem Fiziológiai és Sejtes Biofozikai Tanszékének kutatója a következőképpen összegzi értékelését:"Létrehoztunk valamit, ami ártalmas ránk nézve, és kikerül az ellenőrzésünk alól. Edison villanykörtéje előtt nagyon kevés elektromágneses sugárzás volt a környezetünkben. A mai szintek sokszorta magasabbak, mint a természetes háttérszintek, és gyorsan növekszik a sugárzást kibocsátó új eszközök miatt. Kertelés nélkül ki kell mondani, hogy károsítják az élő sejteket a testünkben, és sokakat idő előtt megölnek."
Dr. Sharon Goldberg belgyógyász orvos és professzor a következőket jelentette ki az 5G-vel kapcsolatban, miközben az Egyesült Államok Szenátusa előtt beszélt.
"A vezeték nélküli sugárzásnak biológiai hatásai vannak. Pont. Ez már nem vita tárgya, ha valaki utánanéz az orvosi és a tudományos irodalomban. Ezek a hatások minden életformában megmutatkoznak; növények, állatok, rovarok, mikrobák. Emberben már régóta bizonyított, hogy rákkeltő hatása van, ez nem kérdés. Jelenleg bizonyíték van a DNS károsodására, a cardiomyopathiára (szívizom károsodás), amely a pangásos szívelégtelenség előzménye, a neuropszichiátriai hatásokra ... Az 5G egy olyan vizsgálaton át nem esett alkalmazása egy technológiának, amelyről tudjuk, hogy káros; tudjuk ezt a tudományból. Az akadémikusoknál ez az úgynevezett emberi alany kutatás," - mondta Goldberg.FOTÓ
Végül, az ENSZ bécsi irodájának munkatársa, Claire Edwards komoly figyelmeztetést fogalmazott meg az Egyesült Nemzetek magas szintű tagjai számára, melyben az 5G-t az "emberiség ellen vívott.
"A vezeték nélküli sugárzásnak biológiai hatásai vannak. Pont. Ez már nem vita tárgya, ha valaki utánanéz az orvosi és a tudományos irodalomban. Ezek a hatások minden életformában megmutatkoznak; növények, állatok, rovarok, mikrobák. Emberben már régóta bizonyított, hogy rákkeltő hatása van, ez nem kérdés. Jelenleg bizonyíték van a DNS károsodására, a cardiomyopathiára (szívizom károsodás), amely a pangásos szívelégtelenség előzménye, a neuropszichiátriai hatásokra ... Az 5G egy olyan vizsgálaton át nem esett alkalmazása egy technológiának, amelyről tudjuk, hogy káros; tudjuk ezt a tudományból. Az akadémikusoknál ez az úgynevezett emberi alany kutatás," - mondta Goldberg.

Végül, az ENSZ bécsi irodájának munkatársa, Claire Edwards komoly figyelmeztetést fogalmazott meg az Egyesült Nemzetek magas szintű tagjai számára, melyben az 5G-t az "emberiség ellen vívott.
Forras: Tények - Tévhitek 
SPANYOLORSZAG: MAI ADATOK 

Sajnos ma ismet emelkedett a halálozási görbe,4573-an vesztettek életüket,míg az uj megbetegedesek szama is 4771-re emelkedett.Osszesen 24275- re nott a halalos áldozatok szama.Koronavirussal 235899-en fertozodtek meg,míg 132929- en hagyhattak el gyógyultan a  kórházakat Spanyolorszagban.
screenshot_2020-04-29_19_43_17.png
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr3315648622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása