Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

IRANY A TENGER

MADRIDI KARANTENUNK 24. NAPJA - APRILIS 9.

2020. április 09. - zsazsy55

 

Hatalmas autokaravanok indultak utra megpakolt kocsikkal, hogy a husveti unnepeket a masodik otthunukba a tengerpartokon toltsek. A rendorseg a Gardia Civillel, a csendorseggel es a katonasaggal erositve szamitott erre, es lezarta az utakat, egy savba terelve a kocsikat, mindenkit ellenorizve. A Directo Gral.Trafico folyamatosan kameran figyeli es rogziti a kijarasi tilalom szabalyszegoit, es ujabb ezrek varhatjak a borsos buntetest, a visszaesok pedig a letartoztatast. Eddig 2132 buntetest osztottak ki szerdaig, 34 letrartoztatassal, es 918 kocsit foglaltak le.

 

image1.PNG

Santa Polat, peldaul az Alicante-i korzetben teljesen lezartak. A madridiak keptelenek felfogni, hogy ez a husvet mas lesz, mint a tobbi  volt.

 

image2.JPG

 

Ujabb 20 ezer millio euro a vallalkozoknak, vallalatoknak!

 

Mindekozben a spanyol kormany azt tervezi, ujabb egy honapra, majus 15- ig meghosszabitja a rendkivuli allapotot.

Ezt a spanyol miniszterelnok, Pedro Sanchez jelentette be ma,hangsulyozva, ha ez szukseges,megteszik a lakossag elszigeteleset.

Bejelentette, hogy a kovetkezo penteken tovabbi 20 ezer millio euro likviditast garantal a kormany a vallalkozok es a vallalatok szamara.- Megallapodasokkal kell legyoznunk a valsagfolyamatokat, vagy mi leszunk, a vilagon az elsok, akik a vitak miatt nem tudjuk megoldani a valsaghelyzetet -  mondta.Voltak, a politikusok kozott olyanok, akik egyenesen  a kormany lemondasat kovetelik.

image5.PNG

 

Maria Jesus Montero a kormany kommunikacios szovivoje szerint a leghamarabb vissza kell allni a normal kerekvagasba, ami foleg a munkanelkuliseg felszamolasat jelenti.

 

image3.JPG

 

Ezzel biztosithato a mely valsagfolyamatok elkerulese.

A kivezetest a jarvanybol tobb fazisnak kell megelozni, az elso lepese ennek egy tanulmany lesz. 60 ezer tesztet vegeznek el egeszseges embereken ket lepesben. Ennek eredmenye utan tervezik meg a kovetkezo lepeseket,mondta az egeszsegugyi miniszterium illetekese.

  

Ez a husvet mas lesz...

 

92704007_226740165109744_455907617374470144_n.jpg

 

A husvet is zart ajtok mogott marad: a templomi szertartasokat, kormeneteket az Interneten celebraljak az unnepen a hiveknek, marad a szuk csaladi kor es a szomszedoknak integetes.

 

REPULO KORHAZ

 

Teljes gozzel folyik a munka az egeszsegugyi veszhelyzet elharitasara. A "vonatkorhazi "modul mintajara a repulogep korhazak beinditasat tervezik melyek alkalmasak betegek szallitasra ahol intenziv osztalyok elhelyezese is lehetseges. A 400M tipusa repulo, a legnagyobb es legmodernebb Europaban, s ezt Sevillaban gyartjak. A vedelmi miniszter, Margarethe Robles Torrejon Madridban elmondta Madridban vegzik el az atalakitast. Ezen 5 kritikus allapotu es 14 fiatalabb beteget szallitasara.

 

image4.JPG

Forras: EFE

 

Ujabb botrany keszul a halalesetek korul

Joval tobb lehet a halalesetek szama, az allami statisztikanal: az autonom kozossegek altal regisztralt adatok ugyanis nem egyeznek a hivatalos allami szamokat, Ez lehet akar a halalesetek ketszerese is. Spanyolorszag egy ujabb projektben meri fel, hogy hanyan lettek immunisak a virusra. A mintak ertekelesere robotokat is beepitenek, igy 2400 tesztet tudnak naponta feldolgozni. A virus eddig 152446 embert betegitett meg es 15238 aldozatot kovetelt. A fertozottek 14%-a egeszsegugyi dolgozo, ami Europaban a legnagyobb arany.

 Katasztrofalis a helyzet a idos otthonokban

8353 idos ember vesztette eletet eddig Spanyolorszagban, ebbol Madridban 4250 aldozatot kovetelt a virus. A pontos szamokhoz meg kell varni a regionalis kozigazgatastol erkezo adatokat. Volt olyan otthon, ahol egyszerre negyven gondozott  hunyt el.

 

image6.JPG

 

image7.PNG

Mai adatok:

Spanyolorszagban egy nap alatt 683 aldozatot kovetelt a virus, ma delutanig 446 - an haltak meg, osszesen, 15238 aldozattal, 52165 gyogyulttal. Az aktiv fertozottek szama 85000, ebbol 7371 vannak kritikus allapotban. Ezek a szamok azt mutatjak, hogy csokkent a negativ hullam, tiz szazalekkal kevesebb a tegnapi helyzethez kepest.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr215601474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása