Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

Hispánia: csökkenőben a vírushalálozás

MADRIDI KARANTENUNK 21. NAPJA - APRILIS 3.

2020. április 06. - zsazsy55

Szokás szerint statisztikával kezdjük a beszámolót: újabb 932 ember halt meg 24 óra alatt Spanyolországban a koronavírus-járvány következtében. Ez valamivel kevesebb, mint a csütörtöki negatív rekord. (A nyitó képen: orvosi felszereléseket hozott a gép Madridba; foto: El Confidencial)

Az egészségügyi minisztérium és a regionális hatóságok közlése szerint ezzel összesen 10 935 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma, örvendetes, hogy 30 513 ember hagyta el a kórházakat. Összesen több mint 117 710 ember fertőződött meg a vírussal, miután több mint 7400 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Ma 7472 új fertőzöttet regisztráltak, és 587-en haltak meg. Madridban máig 34 188-an betegedtek meg.

Forrás : Euronews.

A fertőzéses esetek száma 7%-kal nőtt az előző napihoz képest. Ez is megerősíti az összességében csökkenő tendenciát. Ugyanerre a következtetésre jutottunk, amikor elemeztük a kórházban ápoltak és az intenzív osztályon fekvők adatait – mondta a koordinációs központ egyik tagja.

Ma a kormány a karantén meghosszabbításáról döntött – jelentette be Pedro Sánches miniszterelnök, így a szigorító intézkedések április 26-ig érvényesek – tudósít az El Confidencial. A kormányfő ma Mostolesbe látogatott, ahol mától napi 100 lélegeztető gépet gyártanak. A Hersill és az Escribano céggel kötött szerződés 5000 gépről szól – jelentette be az egészségügyi miniszter, Salvador Illa.

Forrás: El Confidencial.

Madrid megyében a március 18-án elkezdett és máig negyedmillió ember által használt Corona Madrid öndiagnosztikai alkalmazás derített fényt arra, hogy 42 534 koronavírussal fertőzött van, aki nem szerepel a fertőzötteket összesítő statisztikában. Ha ezt a klinikai vizsgálatok is megerősítik, akkor kétszer több a fertőzött, mint ahányat eddig jelentettek.

Németországból 50 lélegeztető gép, Sanghajból 58 tonna alapvető orvosi műszerekkel, eszközökkel megrakott Airbus is landolt a spanyol főváros repülőterén. Valamennyit szét is osztották tartományok között

Az állam 859 tábla-számítógépet juttatott idősotthonok lakóinak, segítendő a kapcsolattartást a hozzátartozókkal.

A spanyolok kezdik megszokni a karantén szigorú szabályait, csökkenőben a szabálysértések száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr6115595652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása