Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

Ebhardt és mtsi.: Olasz jelentés szerint a koronavírusban meghaltak 99%-a más betegségben is szenvedett

2020. május 11. - zsazsy55
Mielőtt túlértékelnénk a koronavírus veszélyességét, érdemes megismerni a koronavírus halálozás hátterét és okait.
Sokan rémüldöznek az olasz statisztikákon, vizionálva, hogy ez fog bekövetkezni Magyarországon is. Egyfelől, ez lehetséges, azonban jó tisztán látni, pontosan mi is folyik Olaszországban, azaz, ha nálunk is hasonló folyamatok indulnának be, mégis mire számítsunk.
Az olasz társadalom rendkívül elöregedett, a népesség 23%-a 69 év feletti. S mint minden fejlett országban, rendkívül gyakoriak az életmód betegségek. Az alábbi rövid elemzés ezért nemcsak a jelenről és a közeljövőről szól, hanem arról is, hova vezet a nyugati életmód, ha találkozik egy járvánnyal. Ez már tanulság volt korábban is az influenza járványok esetében, de előrejelzi, hogy a feltehetőleg évente újra megjelenő koronavírusra miért fogékonyabbak egyesek, míg mások meg védettek vele szemben. További tanulság, hogy a fejlett országok népessége gyakorlatilag rejtett vitaminhiányos állapotban él, amin nem segít az, ha járvány idején az emberek találomra el kezdenek szedni ilyen vagy olyan vitaminkészítményeket.
Az olasz egészségügyi hatóságok jelentése szerint a koronavírusban meghaltak 99%-a valamilyen szervi betegségben is szenvedett. Egy római kórházban 355 elhunyt esetét elemezték ki, ez az olasz halálesetek 18%-a.
Betegségesetszám%Ischémiás szívbetegség11733.0
Szívritmus zavar 8724.5Sztrók349.6 Magas vérnyomás27076.1 Diabétesz12635.5 Demencia246.8Krónikus obstruktív tüdőbetegség 4713.2 Aktív rákos megbetegedés 7220.3 Krónikus májbetegség113.1 Veseelégtelenség 6418.0 
Hogy ki hány betegségben szenvedett a koronavírus fertőzésen túl, azt az alábbi grafikon mutatja:   
2003 haláleset életkori megoszlását mutatja az alábbi grafikon:  
Az egyes oszlopok felett az abban a korcsoportban meghaltak száma látható.Ebből kiderül, hogy az elhunytak többsége idős vagy igen idős volt -az elhunytak átlagéletkora 79.5 év volt- , ráadásul gyakorlatilag mind komoly testi betegségekben szenvedtek már.
Minden fiatalabb korban meghalt beteg súlyos testi betegségben szenvedett már a koronavírus fertőzés előtt. Az igazolt fertőzések és az elhunytak számából 8% halálozási arány jön ki. Azonban a GIMBE Alapítvány becslése szerint 100 000 olasz fertőződött meg, de csak azokat veszi figyelembe a statisztika, akiket a tüneteik miatt teszteltek. Így viszont a halálozási arány lemegy 2%-ra.Most mindenki mindenféle "immunerősítő" vitaminokat és cseppeket keres és szed be. Ezek a szerek, ha hatásosak, mind a szervezet energiatermelő sejtszervecskéit, a mitokondriumokat serkentik fokozottabb működésre. Mivel az immunrendszer rendkívül energiaigényes, ezért működését csak a számára energiát biztosító mitokondriumok működésének fokozásával lehet igazán elérni. Azzal azonban sokra nem megyünk, ha átgondolatlanul, a tények ismerete nélkül vaktában próbálgatunk egy-egy "immunerősítőt" bevinni.
Forrás: Tommaso Ebhardt, Chiara Remondini, and Marco Bertacche:99% of Those Who Died From Virus Had Other Illness, Italy Says 2020. március 18. Fordítás: Szendi Gabor

Image-1.png


Image-2.jpg


Image-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr7915681892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása