Az Újságíró szemével

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

SZVITEK ERZSÉBET ÚJSÁGÍRÓ

ISMÉTELTEN ROMLIK A SPANYOL HELYZET

MADRIDI KARANTENUNK 23 napja - aprilis 7

2020. április 07. - zsazsy55

image1.JPG


Spanyolorszagban szörnyű statisztika igazolja,korai volt az optimizmus. Bar április 2. óta csökken az új igazolt koronavírus-fertőzések és április 3. óta a halálozások száma, meg sincs itt az ideje a fellélegzésnek.Tegnap meg bizakodóan nyilatkoztak az illetékesek: -135 032 igazolt esetről tudunk a mai napon, ami 4273-al több, mint tegnap - mondta a spanyol egészségügyminisztérium vészhelyzeti koordinációs központjának vezetője, José Maria Sierra.  

image2.JPG

Ez egy nap alatt 3%-os növekedést jelent. Kell egy pár nap, hogy konszolidáljuk az adatokat, de a számok megerősítik azt a lefelé tartó trendet, amit már korábban megfigyeltünk.Maria José Sierra figyelmeztetett, hogy hétvégén az adatok lassabban érkeznek be, ezért azokat lehet, hogy utólag korrigálni kell, de minden jel biztató. Kiemelte, az új betegek közül egyre kevesebb szorul intenzív ellátásra, és folyamatosan nő a kórházakból gyógyultan távozók aránya. Ugyanakkor a hétfői tájékoztatón még mindig 673 koronavírussal összefüggő halálesetről számoltak be.


image5.PNG

KERDESEK ES VALASZOK

Bár a kórházakon kisebb a nyomás, az elmúlt napok optimizmusát nem igazolják az új keddi statisztikák.
A kerdes,hogy az újonnan bekerült 3836 megbetegedés böl,hányan kerülnek az intenzív osztályokra, s ott hányan halnak meg? „743-an vesztették életüket a fertőzésben, így eddig 13.789 életet követelt a járvány az országban. Ugyanakkor jó hír, hogy úgy tapasztaljuk, kisebb a nyomás a kórházakon és intenzív osztályokon” - mondta a veszélyhelyzeti koordinációs csoport orvostagja, Maria Jose Sierra.

Szinte megszokott,hogy par napos visszaesés után ismét emelkedik a koronavírus okozta spanyolországi halálesetek száma. A madridi varoshazan felarbocra engedett zaszlokkal tisztelegnek az aldozatok emlekere.

image6.JPG

Azaz a csökkenő tendencia ismet megfordult az igazolt fertőzöttek esetében is: csaknem 5 és fél ezer új teszt lett pozitív, így már több mint 140 ezer a fertőzöttek szama.
A betegeket a krónikus helyhiány miatt nemcsak egészségügyi intézményekben ápolják,hanem otthon,illetve hotelekben,ahol kirendelt egészségügyi szakemberek segítenek,akik nem érintkeznek a lakókkal.Barcelonában luxushoteleket alakítottak át, hogy ott kezeljék a már gyógyulófélben lévő betegeket. Ezzel felszabadulnak kórházi ágyak a súlyosabb esetek számára. A személyzet a hotelekben sem nem érintkezik a lakókkal, akiket kirendelt egészségügyi szakemberek látnak el.
A katalán nagyvárosban már hat szálloda fogadna uto kezelésre betegeket.A kulfoldieknek,akiknek  lejar a tartozkodasi engedelye,junius vegeig automatikusan meghosszabbitjak.
A mezogazdasagi munkasok 18-21 ev kozott ismet dolgozhatnak,mert a munkakhoz legalabb 80 ezer ember szukseges.

MEDDIG MARAD A KARANTEN?

A trend miatt a szigorú karanténszabályok még biztosan hetekig érvényben maradnak. Az ország megnyitása soran a hangsúly egyre inkább a kiterjedt tesztelésre és kötelező maszkviselésre helyeződik át, hogy a járvány újraindulását megakadályozzák.
/Forras: Euronews /


image7.JPG

Éppen ezert 30 000 családot tesztelnek majd hogy megismerjék a koronavírus terjedését Spanyolországban.
A tanulmányt "az elkövetkező hetekben" fogják elvégezni, és annak célja a betegségben szenvedő népesség százalékos arányának meghatározása és annak eldöntése, hogy milyen intézkedéseket lehet megszüntetni.A kormany ugyanis a három lepeses intézkedési tervet meglebegtette annak lehetőséget,hogy a szezon beköszöntével az ünnepek utan megnyitják a tengerpartokat a nyaralók elott.


A mai spanyol adatok is lehangoloak: 3836  uj megbetegedest regisztraltak,mig 556 aldozatot szedett a koronavirus. Az osszes aktiv megbetegedes 84 ezer,a  gyogyultak szama 43 ezer, es 7100 fertozott beteg kritikus allapotban remeli a gyogyulast.Osszessegeben mar 140 ezer embert fertozott meg a virus Spanyolorszagban.


image8.JPG

Forras: El Pais

A bejegyzés trackback címe:

https://szvitekerzsebetujsagiro.blog.hu/api/trackback/id/tr2815597858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása